ALBATROSS SEILAA KUSTAVISTA KIRAKKAAN

Koronavuodet keskeyttivät pahoin 2017 hyvin alkaneen toimintamme, mutta nyt jatketaan vahvasti siitä, mihin kolme vuotta sitten jäätiin.  

Kirakassa on aiemmin nähty kaksi Juha Hurmeen Volter Kilpi -dramatisointia ja ohjausta, Jäällävaeltaja sekä Kaaskerin Lundström. Nyt nähdään Kilven ja Kiven tekstien tulkitsijoina kunnostautuneen teatteriryhmä Yövieraiden toteuttamana ja Hurmeen ohjaamana mainion surkuhupaisa Albatrossin tarina.  

Yövieraat on Juha Hurmeen vuonna 1999 perustama vapaa teatteriryhmä. 

Albatrossin tarina löytyy Alastalon salissa-eepoksesta sisäkertomuksena. Kapteeni Härkäniemi kertoo sen rohkaisuksi pitäjän isännille ja kapteeneille, jotta nämä uskaltaisivat rakentaa kolmimastoisen parkkilaivan  Alastalon suunnitelmien mukaan. Härkäniemen propaganda onnistuu ja myönteinen parkkipäätös syntyy salissa. Ei ihme, sillä tarina Albatross-fregatista on mainio, hatunnosta perisuomalaiselle hulluudelle ja sisukkuudelle.

 

 

 

Kirakan myllyn kivi kuiskaa ja ratas rupattaa 

Elämyksiä kaikille aisteille tuntia ennen teatteriesitystä tuottaa 1800- luvun lopulta peräisin oleva vesimylly, joka käynnistyy jauhamaan halukkaille taatusti tuoreita ruisjauhoja. 

 

 

Albatrossin tarina

15.7.2022 klo 19 Kirakassa 

Volter Kilpi - Juha Hurme - Yövieraat

 

Vuoden 2020 ohjelmisto valmisteilla

Vuoden 2020 ohjelmistoa suunnitellaan kovaa vauhtia. Tarjolla näillä näkymin kolme tapahtumaa, joiden tunnelma taatusti samaa luokkaa kuin kuvassa viime syksyltä.

Ohjelmisto julkaistaan kevään aikana..

28.9.2019 RED NOSE COMPANY - DON QUIJOTE

Don Quijote 

Klovnerian keinoin huippusuosion Suomessa saaneet teatteriammattilaiset,  Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama ovat jo vuosia hurmanneet yleisönsä klassikkotulkinnoillaan. Lauantaina 28.9. klo 19 tämä pitelemätön parivaljakko vie katsojat Espanjaan, maailmanhistorian ensimmäisen komedian juurille.

 

Miguel de Cervantesin DON QUIJOTE on kaikkien road draamojen äiti. Lähdetään liikenteeseen ja katsotaan mitä tapahtuu. Keski-ikäinen mies, Don Quijote hyökkää kaverinsa Sancho Panzan kanssa kaikkia maailman vääryyksiä vastaan ja tulee samalla paljastaneeksi nykymaailmankin menon kuumottavat kipupisteet. Esitys avaa katsojalle uusia näkövinkkeleitä, oivalluksia ja ajateltavaa,  mutta aina nauru edellä. Onhan teosklassikko todennäköisesti klassikko sen hauskuuden takia. Paikoitellen stand up -esitysten intensiteetillä masinoiva klovneria vapauttaa ja korottaa kaiken tekemisen, katsojien suureksi riemuksi, toiseen potenssiin.

 

Don Quiote on suuri ja hurjapäinen kertomus idealismista ja sankaruudesta, ystävyydestä ja rakkaudesta. Red Nose Companyn Zin (Timo Ruuskanen) ja Mike (Tuukka Vasama) ovat nyt tehneet tästä veijariseikkailusta oman, elävällä musiikilla ( kitara, ukulele, melodika)  svengaavan ja tulisesti maustetun versionsa. Esityksen on ohjannut Otso Kautto

Esitys esitetään Harmaan kylän latoon rakennetulla näyttämölle, joten säistä ei tarvitse murehtia. Otathan kuitenkin lämmintä syysilmojen mukaan.

2.11.2019 JUHA HURME RYHMINEEN - MERIMIEHEN LESKI

Merimiehen leski - PERUTTU

Kirakan mylly-yhdistys pahoittelee tapahtunutta.