Menneet tapahtumat:

Red Nose Company feat. Niko Kumpuvaara

Aleksis Kivi

Komedia miehestä, josta tuli monumentti


Sydämellisessä ja älykkäässä kavalkadissa ilmiömäinen näyttelijäduo Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama sekä harmonikkataiteilija Niko Kumpuvaara johdattavat katsojansa lennokkaalle retkelle läpi koko Aleksis Kiven elämän ja teosten. Sana helkkyy ja musiikki soi! Marzi Nymanin upeat sovitukset luovat klassista ja kevyttä musiikkia yhdistelevään teokseen sibeliaanisia kaikuja.

Esitys liikkuu kansalliskirjailijaan liittyvien teemojen parissa rakkaudesta kuolemaan, eksistentialismista rahaan ja luonnosta nykymaailman ongelmiin. Esitys nostaa esiin myös kirjailijan vähemmän tunnettuja puolia sekä ihmisiä, joiden ansiosta Kivi saattoi olla se taiteilija, joka tahtoi olla. 

Riemastuttavan esityksen on ohjannut yhdessä näyttelijöiden kanssa Linda Wallgren. Käsikirjoitus on luotu yhteistyössä Kansallisteatterin päädramaturgin Eva Buchwaldin kanssa.

Teos on osa kansallisteatterin 150-vuotisjuhlavuoden ohjelmistoa.


Opetus- ja kulttuuriministeriö palkitsi teoksen tekijäryhmän tiedonjulkistamisen valtiopalkinnolla 2022. 


Red Nose Company valittiin vuoden teatteriksi 2023
Viisas Matti ja muita juttuja

Nukketeatterin taikaa koko perheelle, Paroni Munchausenista tutut

Timo Väntsi & Kari Mäkiranta


Su 30.7.2023 klo 14.00kuva: Jesper Dolgov


30.7.2023 esiintyjät 

 

Viisas Matti ja muita tarinoita: 

Nukketeatteritaiteilija Timo Väntsi on arvostettu ja moneen kertaan palkittu taiteen moniosaaja. Käsikirjoittaja - ohjaaja - nukenrakentaja ja nukettaja on toiminut läänintaiteilijana ja on keskeinen  nukketeatteritaiteen vaikuttaja Suomessa.  Väntsin teoksista Kirakassa on nähty Erittäin hyvä ystäväni paroni von Munchausen ja Kysymyksiä Karjalasta. 

 

Muusikko Kari Mäkiranta on  varsinkin teatterimuusikko, joka toimii lukuisissa Suomen teattereissa musiikin kaikilla sektoreilla. Säveltämisestä orkesterin johtamiseen. Ja kaikkea siltä väliltä. Mäkiranta ja Väntsi ovat yhdessä vierailleet Kirakassa esityksellä Hyvä ystäväni paroni von Munchausen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Työpajat: 


Pillipiiparin soitinverstas 

Jokainen pääsee tekemään perinteisiä puhallinsoittimia luonnonmate-riaaleista pillipiipari Minna Hokan ohjauksessa. Pienet lapset saavat saattajiensa kanssa askarrella puuputkista ja ilmapallon riekaleista 1950-luvun karutsapillejä. Ruokopillejä soiteltiin jo keskiajalla. Nyt on tilaisuus rakentaa oma ruokopilli, jolla voi musisoida monenlaista. 


Paattimestarin laivatelakka 

Kukapa ei olisi ylpeä omin käsin tehdystä laivasta? Nyt sinustakin voi tulla laivanrakentaja ja -kapteeni paattimestari Paavo Heinosen työpajassa, jossa käsityötaitajan opastuksella perehdytään perinteisen kaarnalaivan rakentamisen saloihin. Valmiit laivat lasketaan päätteeksi vesille. 

Kirakan myllyn kivi kuiskaa ja ratas rupattaa 

Elämyksiä kaikille aisteille teatteriesityksen jälkeen tuottaa 1800- luvun lopulta peräisin oleva vesimylly, joka käynnistyy jauhamaan halukkaille taatusti tuoreita ruisjauhoja. 

Albatrossin tarina

15.7.2022 klo 19 Kirakassa 

Volter Kilpi - Juha Hurme - Yövieraat

Vuoden 2020 ohjelmisto valmisteilla

Vuoden 2020 ohjelmistoa suunnitellaan kovaa vauhtia. Tarjolla näillä näkymin kolme tapahtumaa, joiden tunnelma taatusti samaa luokkaa kuin kuvassa viime syksyltä.

Ohjelmisto julkaistaan kevään aikana..

28.9.2019 RED NOSE COMPANY - DON QUIJOTE

Don Quijote 

Klovnerian keinoin huippusuosion Suomessa saaneet teatteriammattilaiset,  Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama ovat jo vuosia hurmanneet yleisönsä klassikkotulkinnoillaan. Lauantaina 28.9. klo 19 tämä pitelemätön parivaljakko vie katsojat Espanjaan, maailmanhistorian ensimmäisen komedian juurille.

Miguel de Cervantesin DON QUIJOTE on kaikkien road draamojen äiti. Lähdetään liikenteeseen ja katsotaan mitä tapahtuu. Keski-ikäinen mies, Don Quijote hyökkää kaverinsa Sancho Panzan kanssa kaikkia maailman vääryyksiä vastaan ja tulee samalla paljastaneeksi nykymaailmankin menon kuumottavat kipupisteet. Esitys avaa katsojalle uusia näkövinkkeleitä, oivalluksia ja ajateltavaa,  mutta aina nauru edellä. Onhan teosklassikko todennäköisesti klassikko sen hauskuuden takia. Paikoitellen stand up -esitysten intensiteetillä masinoiva klovneria vapauttaa ja korottaa kaiken tekemisen, katsojien suureksi riemuksi, toiseen potenssiin.

 

Don Quiote on suuri ja hurjapäinen kertomus idealismista ja sankaruudesta, ystävyydestä ja rakkaudesta. Red Nose Companyn Zin (Timo Ruuskanen) ja Mike (Tuukka Vasama) ovat nyt tehneet tästä veijariseikkailusta oman, elävällä musiikilla ( kitara, ukulele, melodika)  svengaavan ja tulisesti maustetun versionsa. Esityksen on ohjannut Otso Kautto

Esitys esitetään Harmaan kylän latoon rakennetulla näyttämölle, joten säistä ei tarvitse murehtia. Otathan kuitenkin lämmintä syysilmojen mukaan.

Jaa tämä sivu